torstai 27. elokuuta 2015

Hollanteri jauhatus SR 35

Työn tarkoitus

Työn tarkoituksena oli jauhaa massaa hollanterilla niin, että SR-luvuksi saatiin 35.

Työvälineet

Ämpäri
Spaatteli
Hollanteri
Schoper
1000ml mittalasi
Kuiva-aine --> koivusellua
--> 93,8%=0,938

360g (kuiva)

Xx0.938 = 360g/0,938

X = 360g/0.938 = 383,8 = 385g

Työvaiheet

- Laitoimme ämpäriin vettä 2litraa
- Silppusimme sekaan 385g koivusellua sekaan, max 2,5cm x 2,5cm kokoisina paloina
- Lisäsimme vettä viiteen litraan asti
- Annoimme koivusellun liota puoli tuntia
- Odotellessa putsasimme hollanterin vedellä ja tiskiharjalla
- Lisäsimme hollanteriin 18litraa 20 asteista vettä
- Massasulpun kaadoimme sekaan muutaman minuutin kuluessa
- Annoimme jauhaa hetken (n. 5min)
- Lisäsimme painon ja annoimme massan jauhautua 59minuuttia

SR-luku -> 29/l

sakeus 15,7g/l

Xx15,7l = 2g/15,7g/l

x = 2g/15,7g/l = 0,127l = 127ml

- Otimme painon pois ja mittasimme 127ml näytettä
- Lisäsimme 20 asteista vettä 900millilitraan saakka
- Tarkistimme lämpötilan olevan edelleen 20 astetta
- Tämän todetessamme täytimme mittalasin 1000millilitraan saakka
- Kaadoimme koko sisällön Schoper-riegleriin
- Avasimme vivun ja luimme tuloksen valuneeesta näytteestä, joka oli toivottu SR 35
- Toistimme schopperin pariin otteeseen varmistaaksemme, että SR on varmasti 35
- Tämän jäleen siivosimme jälkemme

Työn arviointi

Työ onnistui hyvin, oli mukava oppia uusien laitteiden käyttöä. Saimme toivotun SR-luvun, mikä oli 35.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti