Työn tarkoitus
Tarkoituksena oli selvittää valmistamamme koivusellumassan sakeus.
Työ välineet
200ml koivusellu massaa
Imusuodatus laitteisto
Schoper
Suodatinpaperi
Vaaka
Uuni
1000ml mittalasi
Työvaiheet
- Aluksi mittasimme massaa n. 200millilitraa --> 199.8g
- Imusuodata massa
- Laita massakakku uuniin kuivumaan
- Punnitse kuiva kakku tarkalla vaa'alla --> 3,1124
- Laske sakeus % --> kuiva/ märkä x 100 = x
kuiva --> 3,1124g
märkä --> 199,8g
3,1124/199,8 = 0,0156 x 100 = 1,56%
Tarkistus
- Mittasimme 120ml massaa
- Tarkistimme Schoper luvun massasta, joka oli 32
- Huuhdoin schoperin jälkeen ämpäriin massakakun
- Imusuodatin massan ja kuivasin sen uunissa
- Punnitsin kuivan kakun ja sain tulokseksi 2,002g
Työn arviointi
Työ onnistui mielestäni hyvin sillä sain sakeudeksi 1,56% ja tarkistuksen jälkeen painoksi 2,002g
ja toivottu paino oli 2,0g
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti